ΤΑΟ ΤΕ ΤΣΙΝΓΚ

Δωρεάν μετάφραση του Ταό Τε Τσινγκ στα Ελληνικά
 
 

Η Μετάφραση του Ταό Τε Τσινγκ

Αν και το Ταό Τε Τσινγκ γράφτηκε περί το 600 π.Χ., είναι εξαιρετικά διαχρονικό και επίκαιρο. Είναι εντυπωσιακό πώς ο σύγχρονος άνθρωπος στην Ελλάδα, που συχνά νιώθει παγιδευμένος από την καθημερινότητα, μπορεί να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του διαβάζοντας ένα βιβλίο που έχει γραφτεί πριν χιλιάδες χρόνια στην αντίθετη άκρη της γης.

Η μετάφραση αυτή έγινε επειδή ανακάλυψα ότι οι περισσότερες εκδόσεις του βιβλίου είναι εξαντλημένες, και ο Έλληνας αναγνώστης θα δυσκολευτεί να το βρει, σε μία εποχή που η ανάγνωσή του μπορεί να του προσφέρει πολλά. Επίσης, πιστεύω ότι η μετάφραση αυτή είναι πλησιέστερη στο πνεύμα του κειμένου από πολλές άλλες.

Για το λόγο αυτό, αποφάσισα να τη διανέμω δωρεάν εκμεταλλευόμενος την έλλειψη πνευματικών δικαιωμάτων μετά από 2.500 χρόνια, αλλά και την ευκαιρία που προσφέρει το Διαδίκτυο για αυτού του είδους την προσφορά. Για τον ίδιο λόγο, η ελεύθερη διανομή και ανατύπωση ενθαρρύνεται ρητά, υπό τον όρο ότι θα περιλαμβάνει όλες τις σελίδες.

'Αλλωστε, όπως γράφει και το ίδιο το βιβλίο,

«Δίνοντας στους άλλους, ο άνθρωπος
Νιώθει ότι έχει ακόμα περισσότερα.
Βοηθώντας τους άλλους,
Νιώθει ακόμα πλουσιότερος.»

Λάβετε τη δωρεάν μετάφραση του Ταό Τε Τσινγκ

Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να "κατεβάσετε" τη μετάφραση σε μορφή PDF, ή αγοράστε το Ταό Τε Τσινγκ σε έντυπη μορφή.

* Ο λόγος που ζητάω μία διεύθυνση επικοινωνίας (email) είναι ώστε να σας ενημερώνω για θέματα σχετικά με το βιβλίο και τις εκδόσεις του. Δεσμεύομαι ότι δεν θα χρησιμοποιήσω τη διεύθυνση αυτή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό πέραν της ενημέρωσης για το έργο μου (διαβάστε και τη σχετική Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων).
* indicates required
Αν θέλετε να συνεισφέρετε στα έξοδα φιλοξενίας, μπορείτε να κάνετε δωρεά μέσω Paypal:


Tao Te Ching, Free Greek translation - Δωρεάν Ελληνική μετάφραση του Ταό Τε Τσινγκ

'Αλλα βιβλία του Νικόλα Ρώσση

submit to reddit
copyright ©2014, Νικόλας Χ. Ρώσσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων